Wat is een sloperij?

In Nederland zitten heel veel bedrijven, maar ook veel sloperijen. Er zijn een hele hoop sloperijen te vinden, maar wat is een sloperij precies? Je ziet ze vaak voorbij komen in films en hier worden ze vaak in een verkeerd daglicht gezet. Zo zijn hier veel criminele activiteiten en gebeuren er veel dingen die niet kunnen. Anno 2022 is een sloperij hypermodern en voeren ze verschillende werkzaamheden uit. De meeste sloperijen zijn ook erkend door het RDW en het ARN. Dit betekent dat ze auto’s slopen op een duurzame manier, maar wat zijn nu echt de taken van een sloperij? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Autodemontage

De belangrijkste taak van een sloperij, is het uitvoeren van autodemontage. Ze bieden de laatste rustplaats aan voor auto’s die niet meer gebruikt kunnen worden. Dit kunnen hele oude tweedehands voertuigen zijn, maar ook nieuwe auto’s die helemaal total loss zijn. Een sloperij sloopt deze auto’s op een duurzame manier en zorgt ervoor dat er niets meer van overblijft. 

Daarnaast verkoopt een sloperij ook altijd onderdelen en dit heeft veel te maken met autodemontage. Tijdens de autodemontage wordt er ook goed gekeken naar de onderdelen van het voertuig. Deze onderdelen kunnen soms erg veel geld waard zijn en hier maakt de sloperij veel gebruik van.  Ze verkopen onderdelen, maar kopen deze ook in om aan andere te verkopen. De sloperij is de meeste betrouwbare plek om je onderdelen te kopen en veel mensen weten dit ook al. Daarnaast handelt een sloperij ook altijd in schadeauto’s en dit kan ook heel erg fijn zijn. Wil jij een goedkoop vervoermiddel dan kan een schadeauto kopen een goed idee zijn.

Voordelen auto verkopen aan een sloperij

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan het verkopen van een auto aan een sloperij. Zo krijg je er een redelijke vergoeding voor, deze ligt vaak tussen de 200 en 400 euro. Daarnaast kunnen ze de sloopauto ook komen ophalen en dit is handig, omdat je vaak niet met de sloopauto op de openbare weg mag komen. Daarnaast slopen ze de sloopauto altijd op een duurzame manier en dit geeft de meeste mensen een erg fijn gevoel. Het grootste voordeel is dat je direct van je sloopauto af bent en dit is voor de meeste mensen het fijnst. Kijk op het internet naar de verschillende sloperijen en het is verstandig om deze goed met elkaar te vergelijken.