Hoe kun je het beste een sloopauto verkopen?

autosloperij

Hoe kun je het beste een sloopauto verkopen, dat is een vraag die veel mensen hebben. Als je een auto hebt die niet meer door de keuring komt, is de kans groot dat je de auto moet laten maken. Als de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van het voertuig, is het niet de moeite waard om de auto te laten maken. Dit wordt dan een sloopauto en een sloopauto kun je het beste verkopen, maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Verkoop jouw voertuig aan een sloopauto

Als je jouw sloopauto wilt verkopen, is het verstandig om jouw sloopauto te verkopen aan een autosloperij. Een autosloperij koopt namelijk sloopauto’s op en sloopt deze op een duurzame manier. Een sloperij wilt jouw sloopauto graag hebben en komt de auto ook nog eens voor jou ophalen. Dit betekent onder andere dat je de auto niet zelf hoeft te brengen en geen speciaal vervoer hoeft te regelen. Je kunt ook een redelijke vergoeding krijgen voor het inleveren van een sloopauto bij een sloperij. De sloperij geeft vaak een vergoeding van honderd euro, maar dit kan ook oplopen tot 300 euro. Dit ligt een beetje aan de sloperij, maar ook aan de onderdelen die onder het voertuig zitten.

Hoe werkt het?

Wil jij ook kiezen voor een directe verkoop aan een sloperij, dan is het verstandig om een sloperij in de omgeving te vinden. Het zoeken van een sloperij is niet erg lastig en je kunt eenvoudig op het internet verschillende sloperijen met elkaar vergelijken. Zoek alleen naar sloperijen erkend door het RDW, zodat je ook een vrijwaring code kunt krijgen. Op die manier kun je de auto van jouw naam afhalen en hoef je ook geen belasting meer te betalen.