Wat is een autosloop?

auto sloperij

In Nederland zijn er veel sloperijen en iedere sloperij koopt graag auto’s op van andere mensen. Een sloperij voert verschillende werkzaamheden uit en slopen dus niet alleen voertuigen. Een sloperij wordt ook vaak een autosloop genoemd, maar dat is niet zonder reden. Een autosloop voert verschillende werkzaamheden uit en er zijn verschillende redenen om aan te kloppen bij een autosloop. Heb jij toevallig een sloopauto of wil je een schadeauto verkopen, dan kan het een goed idee zijn om naar de autosloop te gaan. Wil jij weten waarom? Onderstaand vertellen we er meer over!

Sloopauto verkopen aan een autosloop

Als jouw voertuig niet meer te maken valt of niet meer door de keuring komt, is het verstandig om jouw auto te verkopen aan een autosloop. Een sloopauto verkopen aan een autosloop is een goed idee en hier zitten meerdere voordelen aan verbonden. Een autosloop komt namelijk altijd de auto bij jou thuis ophalen en geeft ook een redelijke vergoeding. De vergoeding ligt tussen de 100 en 300 euro, maar deze vergoeding kan ook een stuk oplopen. Als je nog bruikbare onderdelen onder jouw auto hebt zitten, is de kans groot dat de vergoeding een stuk hoger wordt.

Hoe werkt het?

Wil jij graag jouw sloopauto verkopen aan een autosloop, dan is het eerst van belang om een sloperij te vinden. Je kunt eenvoudig een sloperij vinden op het internet en de verschillende sloperijen met elkaar vergelijken. Het is verstandig om een sloperij in de omgeving in te schakelen, zodat je ook direct jouw auto kunt verkopen. Op de website van de sloperij kun je veel meer informatie vinden over de sloperij, maar ook over het inleveren van een sloopauto. Vaak hoef je alleen contact op te nemen en komt de sloperij de auto direct bij jou thuis ophalen.