Schadeauto verkopen

Is jouw auto stuk en kan je er niet meer mee rijden dan wil je hem vast graag verkopen. Als je auto stuk is dan wil je hem vast laten repareren, maar dat is niet altijd zo goedkoop. Het ligt eraan hoeveel schade je hebt, maar het kan zo zijn dat de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je auto. Als dat zo is dan kun je de auto beter naar de sloop brengen. In deze blog ga ik je uitleggen hoe jij je auto bij de sloop krijgt. 

Waarom moet je auto naar de sloop

Als je een schadeauto hebt dan moet je auto opnieuw gekeurd worden bij de APK. Als de auto niet door de keuring heen komt dan moet je hem laten repareren of je moet hem naar de sloop brengen. Je kan je auto laten repareren als de auto economisch total loss is. Het is dan wel vaak zo dat de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van de auto. Als je auto technisch total loss is dan moet je auto naar de sloop. Je auto is dan niet meer te repareren en wordt dan bestempeld als een schadeauto. Het betekend dan dat je auto van je naam wordt afgehaald en het einde oefening is. 

Wat gebeurd er bij de sloperij

Als jouw auto klaar is voor de sloop dan moet je op zoek gaan naar een sloperij. Houd er rekening mee dat het een erkende sloperij moet zijn bij het RDW. Zo kunnen ze gelijk de auto van je naam afhalen. Als je auto eenmaal bij de sloperij is dan demonteren ze de auto helemaal. Ze gaan dan kijken welke onderdelen die in de auto zitten er nog gebruikt kunnen worden voor tweedehands verkoop. Ook gaan ze kijken welke onderdelen er recyclebaar zijn. De rest van de onderdelen worden naar een pers fabriek gebracht. 

Krijg je een vergoeding

Ja voor alles wat er hier met je auto gebeurd krijg je een vergoeding. Die vergoeding ligt meestal tussen de 150 en de 900 euro, maar het is toch wat. Als je een hele jonge auto hebt dan kan er een uitzondering zijn dat de vergoeding in de 1000 euro eindigt, maar dat gebeurt niet vaak. Als jij je auto wilt laten ophalen dan kan dat bijna bij elke erkende sloperij. Soms kan dit gratis, maar soms gaat er dan een klein deel van de vergoeding af.

Dit bericht is gepost in auto. Bookmark de link.