Een sloopauto inleveren waar en hoe doe je dat

Heb jij een auto waar je niet meer in kan en mag rijden omdat deze helemaal stuk is dan moet je een sloopauto inleveren, maar waar en hoe doe je dat nou precies?  Als eerste moet je gaan kijken welke sloopbedrijven er erkend zijn door het RDW. Als dit niet het geval is kan je hier je auto niet naar de sloperij brengen en moet je verder op zoek gaan naar een bedrijf die wel erkend is. Hier moet je goed naar kijken omdat als het bedrijf niet erkend is, kan de auto niet van je naam afgeschreven worden. Dan moet jij dus elke maand je verzekering blijven betalen en je moet ook steeds belasting betalen. 

Kijk daarom goed of het bedrijf erkend is bij het RDW.

Wat doet een sloopbedrijf

Een sloopbedrijf zorgt ervoor dat je auto van je naam wordt afgehaald en dat je er geen last meer van hebt. Zodra jij je auto naar een sloperij hebt gebracht gaan die voor jou aan de slag. Ze halen de auto helemaal uit elkaar totdat je het geen auto meer kan noemen. Daarna gaan ze kijken welke onderdelen er nog wel te gebruiken zijn en welke onderdelen niet meer. De onderdelen die nog wel te gebruiken zijn worden doorzocht en grondig nagekeken of de onderdelen allemaal netjes zijn. Dan kunnen ze doorverkocht worden aan andere bedrijven of particulieren die op zoek zijn naar tweedehands onderdelen. De rest van de auto kan gerecycled worden en het oud ijzer gaat dan ook naar een opslag voor recycling. 

Vergoeding

Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding is nooit hoog en de waarde van de auto is ook niet veel meer. De vergoeding die wordt gegeven zit meestal  tussen de 100 en 900 euro. Een vergoeding boven de 1000 euro is een uitzondering en dit zie je daarom ook niet vaak voorbij komen. 

Als jij wilt dat ze je auto komen ophalen kan het zijn dat er een deel van deze vergoeding afgaat.

Hoe komt jouw auto daar

Omdat je auto een WOK status heeft en niet door de APK is heen gekomen mag je niet de weg op. Dit kan voor sommige mensen nog wel is een ding zijn, omdat ze dan niet weten hoe ze een sloopauto bij de sloop krijgen. Veel sloopbedrijven hebben de service dat ze de auto voor je ophalen zodat jij van die last af bent. Als dit niet zo is moet je een sleepwagen zien te regelen of een auto bus waar de auto op vervoerd kan worden. Gelukkig hebben bijna alle sloopbedrijven de service dat ze de auto voor je komen ophalen. 

Dit bericht is gepost in auto. Bookmark de link.